Zakaži termin

info@belmedicks.com     +383 49 455 999
Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00

Pedijatrija

Pedijatrija

Opšti pedijatrijski pregled – Briga za zdravlje i lečenje dece, je istovremeno preventivna medicina odrasle populacije.
Briga o najmlađima ima za cilj sprečavanje bolesti putem vakcinacije i redovnih sistematskih pregleda dece svih uzrasta.
Zahvaljujući iskustvu, stručnom kadru, timskom radu, ali pre svega potpunoj predanosti i posvećenosti, najmlađim pacijentima je omogućen visok nivo lečenja i zdravstvene nege.
U lečenju malih pacijenata slede se najnoviji terapijski trendovi. Multidisciplinarni pristup u dijagnostici i lečenju, podrazumeva blisku saradnju sa kolegama drugih specijalnosti i subspecijalnosti.

Kardiološki pregled dece – Kardiološki pregled je dobra tačka od koje svaki pedijatar treba da krene. Ovaj pregled se sastoji od merenja pulsa, ritma i snage srčanog mišića. Zatim se osluškuje zvuk srca i ustanovljava se da li postoje šumovi. Ukoliko se kod pedijatra javi bilo kakva nedoumica, neophodno je merenje krvnog pritiska kod deteta, kao i ultrazvuk srca, kako bi se odagnale sve sumnje i uspostavila tačna dijagnoza.

ORL pregled dece – Ovo je verovatno pedijatrijski pregled, koji se najčešće vrši kod dece.
Upala ušiju kod male dece je veoma česta pojava, zato je ORL pegled neophodan, kako bi se ustanovilo o kakvoj vrsti upale se radi i koju terapiju je potrebno prepisati.

Gastroenterološki pregled kod dece – Bolovi u stomačiću su česta pojava, i jedan od razloga da se potraži pomoć pedijatra. Pregled se obavlja laganim opipavanjem trbuha, traženjem eventualnih otoka i lociranju bola. Na osnovu ovog pregleda lekar može utvrditi uzroke i simptome bolesti, eventualnu dehidracija kod deteta, kao i slične gastroenterološke smetnje.

EEG kod dece – Elektroencefalografija (EEG) je metoda kojom se registruje električna aktivnost mozga uz pomoć elektroda postavljenih na površinu glave. Elektroencefalograf je grafički prikaz električne aktivnosti mozga koji se dobija ovim snimanjem i koij lekar tumači i donosi određene zaključke. Snimanje traje 20-40 minuta.

Naše ordinacije

Najsavremenije ordinacije – najeminentniji stručnjaci

Endokrinologija

Endokrinološki pregled Pregled endokrinologa obuhvata razgovor sa spe...

Pročitaj

Laboratorija

Vađenje krvi se preporučuje, u preventivne svrhe, jednom godišnje d...

Pročitaj

Ginekologija

Ginekologija Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ž...

Pročitaj

Dermatologija

Dermatologija sa kozmetologijom Zdrava i lepa koža odraz je dobrog op...

Pročitaj

Kardiologija

Kardiologija Kardiološka ordinacija Bel Medic u Gračanici pruža usl...

Pročitaj

Interna

Interna medicina se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u...

Pročitaj