Zakaži termin

info@belmedicks.com     +383 49 455 999
Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00

Reumatologija

Reumatološki pregled u ordinaciji Bel Medic sastoji se od detaljne anamneze i fizikalnog pregleda, obraćajući specijalno pažnju na znakove inflamacije zgloba (tj. toplotu, otok mekih tkiva, izliv tečnosti) i funkcionalni status zgloba (tj. stepen pokretljivosti zgloba, ankiloza deformacija, atrofija). Dalje detaljno ispitivanje se dopunjava određenim laboratorijskim analizama u zavisnosti od toga na koju se bolest sumnja. Radi se kompletna krvna slike sa određivanjem brzine sedimentacije eritrocita, pregled urina, testovi na reumatoidne faktore i na antinuklearna antitela, određivanje količine mokraćne kiseline u serumu i rentgenski pregledi kostiju i zglobova.
Ova ispitivanja su od velikog značaja za postavljanje tačne dijagnoze a takođe služe i kao osnova za kasnije procenjivanje.
Reumatološke bolesti nisu samo bolesti, koje se vezuju za stariju životnu dob. Mogu biti zapaljenske u koje spadaju sistemske bolesti vezivnog tkiva i degenerativne, koje se javljaju ne samo kod ljudi u godinama nego i kod mlađih zbog pogoršanja uslova rada i života, loših navika, nekretanja, gojaznosti, fizičkih stresova. Tu se naročito misli na degenerativna oboljenja kičme, kuka i kolena.
Jedna od metoda koju vršimo u poliklinici Bel Medic International je PRP aplikacija u reumatski promenjene zglobove, kojom se prirodnim putem sopstvenom plazmom obogaćenom trombocitima preko faktora rasta regenerišu ozledjene zglobne structure kao I lokalno aplikovanje lekova u zglobove.

Naše ordinacije

Najsavremenije ordinacije – najeminentniji stručnjaci

Endokrinologija

Endokrinološki pregled Pregled endokrinologa obuhvata razgovor sa spe...

Pročitaj

Laboratorija

Vađenje krvi se preporučuje, u preventivne svrhe, jednom godišnje d...

Pročitaj

Ginekologija

Ginekologija Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ž...

Pročitaj

Dermatologija

Dermatologija sa kozmetologijom Zdrava i lepa koža odraz je dobrog op...

Pročitaj

Kardiologija

Kardiologija Kardiološka ordinacija Bel Medic u Gračanici pruža usl...

Pročitaj

Interna

Interna medicina se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa, u...

Pročitaj